1912 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 48 hét 5 nap .

Ha a nyuszi nem úgy viselkedik mint máskor, nem eszik, nem iszik, nem bogyózik, gubbaszt, és látszik, hogy valami nagyon nem oké, nem várunk napokat, hogy majd rendbe jön magától, hanem irány egy nyúlértő doki. Minden perc számíthat ilyenkor.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 óra 43 perc .

Szerintem csak átmeneti volt, és elmúlt.
Monty is volt így, és Bodza is szokott ilyet csinálni, ha több széna por megy a nózijába.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 35 perc .

Azóta tüsszögést nem hallottam (bár fél 12-kor "lefektettük", most meg már nem vagyok otthon. Sóhajtást azt hallottam még egyszer. Megvizsgáltuk a muszogóját, nem látjuk taknyosnak. Remélem ez a semmi kategória lesz és túlparázom. Amúgy volt pár fura napja is, alig szénázott, de ez már rendeződött. Amúgy pénteken este tálból ivászatkor szerintem felszívott a kis pupák vizet az orrába, akkor prüszkölt egy csomót. De szombaton és tegnap meg néha sóhajtozott, egyszer meg sípolt is picit. De amúgy normálisan veszi a levegőt és hangtalanul.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 óra 43 perc .

És azóta is tüsszög? Szárazon vagy nedvesen?

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 35 perc .

Nem.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 óra 43 perc .

Nem váltottatok almot/szénát? Nem vagytok a zacsi alján a szénával?

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 35 perc .

Mixi tegnap és ma többször szuszogva vesz levegőt, olyan, mintha sóhajtana, most az előbb meg éppen feküdt le a padlóra kinyúlva, akkor még pici sípolást is hallottam. Orrán nem látom, hogy taknyos lenne. Szerintetek?
Szerk.: most egyértelműen tüsszögött, 2-3-at.

Bendegúzgazdi
Bendegúzgazdi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 hét 1 nap .

Szia!
Én tegnap voltam Lolkával orvosnál, mert egy jópár napja tüsszög Ő is. Először lecseréltem a szénáját, de az sem segített,
úgyhogy elvittem orvoshoz. Azt mondta a dokink, hogy lehet akár a szobában használt illatosítótól is vagy parfümtől, izzadásgátlótól stb.
vagy akár attól is, hogy bebújik olyan helyekre, ahol por van és azt beszippantja.
Most a szobában minden vegyszert megszüntetek, se illatosító se semmi, sűrűn felmosok, hogy a por eltűnjön a parkettáról, aztán meglátjuk,
hogy javul-e pár napon belül. Egyelőre csak orrcseppet kell csepegtetnem Lolkának, remélem, hogy nem lesz szükség gyógyszerre és elmúlik ez a nyavaja.

brigike3
brigike3 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 6 nap 4 óra .

sziasztok!

Van valakinek allergiás nyuszija? mintha valahol olvastam volna de már nem emlékszem kinek és mire is volt allergiás és mi lett végül..

Tavaly többször is voltunk orvosnál mert folyamatosan tüsszögött Szatika egymás után 10-15x is naponta többször... a megfázást kizárta hamar a dokink, maradt az allergia, volt alom csere, széna csere, táp csere, de mindig csak pár hétre múlt el ameddig kapta allergiára a szurit.. aztán homeopátiával próbálkoztunk végül tél lett és elmúlt..
nah de most jön a tavasz és ismét kezd tüsszögni és nem szeretném ha végig hosszú hatású szteroiddal kéne kezelni de azt se hogy ennyit tüsszögjön szegényem..

atashi
atashi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 3 óra 7 perc .

most az exopetben azt mondták nekem, hogy ha taknyos, akkor mindegy mivel törölgeted (kamilla/bórvíz/forraltvíz) a lényeg, hogy törölgetve legyen. viszont Bandita nem szörcsögött/köhögött, csak taknyos volt.
A szörcsögés/tüsszögés az már a náthára utal.

__________________________
"Egész Európa rettegett a magyarok nyulaitól..."

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 óra 37 perc .

Ahogy írták, mindenképpen nyúlértő dokihoz kell vinni! Akkor is ha nem taknyos, de sokat tüsszög. Sajnos ilyen nálunk is volt, jó eséllyel pasztörellózis volt az ok - minta vétel nem volt, mert nem hagytuk eljutni a taknyosságig ill. amíg nem taknyos jó/jobb esély van a gyógyulásra, szóval tényleg nem érdemes halogatni meg otthon kísérletezni.
Ami nekünk bejött: az az Oxbox immunerősítője + kapta mellé a gastrofermet is. De emellé persze volt gyulladás csökkentő, antibiotikum is. Ugyan később tályogja lett Tulinak, de az már egy másik történet (bár kapcsolódhat).
Ja és alig van olyan betegség ami emberről nyúlra v. fordítva terjedne.

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 3 nap 6 óra .

Szia!

Az én nyuszim akkor hapcizott, mikor még forgács volt neki a wc-jében és arra allergiás volt. Illetve volt még amikor poros volt a széna. Azóta azt csinálom, hogy bármilyen szénát is veszek teszek át egy zacskóba (nagyba) és kirázom mielőtt odaadom neki. Persze ha kertesházban laksz, akkor simán kinn ki tudod rázni.
Illetve ha nagyon tüsszög akkor lehet, hogy jobb, ha leviszed orvoshoz, főleg ha az orra folyik is. A kamillát régóta nem ajánlják mert szárít! A gyerek orrcsepp meg biztos, hogy nem jó, mert sokkal erősebb összetevők vannak benne szerinte, mint egy nyuszinak kell.

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 35 perc .

Férjem a múlt héten infulenzás volt, én fel is hívtam az állatorvost, azt mondta nem kaphatja el, mert az fajspecifikus. Szerintem se a kamilla nem jó, gyereknek való orrcseppet se mernék belecsepegtetni az orrába, még az állatnak való készítmények közül is rengeteg az, amire érzékeny egy nyúl. Orvoshoz kell vinni!

zsolt777
zsolt777 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 6 óra 15 másodperc .

Nem tudom mi ez a nyuszi nátha invázió, a mi Riri nyuszink is azt hiszem náthás lett. 4 éves, de még ilyen nem volt soha. A megfázás nem valószínű, mert a lakásból nem jár ki. Néha, ha porosabb volt a széna vagy a zacskó aljáról kapott előfordult, hogy tüsszögött néhányat, de most olyan hurutosan tüsszög (köhög?)A gyerekek voltak betegek, köhögős, influenza gyanús - nyuszi ilyesmit elkaphat embertől? Tüneti kezelésként szóba jöhet kamilla teás nózitörlés esetleg gyermekeknek való orrcsepp?

crazy
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 hét 3 nap .

Köszi! Kértünk időpontot az Exopetnél, úgy látom a dudor meg nem nőtt szerencsére.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 óra 43 perc .

Én inkább innen választanék.
http://www.torpenyul.hu/content/nyulas-orvosok-0

Ha javasolhatok: Hungarovet rendelő dr. Papp Georgina, ExoPet dr. Sátorhelyi Tamás, SZIE (István utca) Dr. Pazár Péter, Család u. dr.Varga József, vagy Felicavet dr. Keskeny Ildikó közül válasszatok!! Mielőbb!!!

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"