1999 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 év 25 hét .

Ha a nyuszi nem úgy viselkedik mint máskor, nem eszik, nem iszik, nem bogyózik, gubbaszt, és látszik, hogy valami nagyon nem oké, nem várunk napokat, hogy majd rendbe jön magától, hanem irány egy nyúlértő doki. Minden perc számíthat ilyenkor.

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 44 perc 49 másodperc .

Az immunrendszerét lehetne még turbózni. Gastroferm alap + nekünk az oxbow immun support vált be. Tuli több hónapig tüsszögött, több dolgot kipróbáltunk és végül ez utóbbi segitett. Bár ő nem volt taknyos szerencsére, pont ezért nem kellett antibiotikum. Ha taknyos, 1-2 napnál tovább ne várj a dokival!
Egyébként a kakukkfű is jó.

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán

bedo.kati87
bedo.kati87 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 58 perc .

Köszönöm a tanácsot. Megpróbálom áttörölni neki, de sajnos az előző náthánál sem nagyon tudtam megcsinálni, elég izgága a drágám. A ketrecen kívül volt, mikor reggel tüsszentett, így annak az esélye, hogy valami belement vagy csak birizgálta az orrát, sajnos kevéske. Azért most alapos megfigyelés alatt áll....
Mióta hazaértem szerencsére nem volt hapci. Remélem nem is lesz. Az orra sem olyan, csak picit nedves. Vettem kamillát, azt eszegeti.
Én is úgy tervezem, hogy várunk, próbálkozunk a kamillával, de, ha rosszabbodik egyből megyünk az orvoshoz.

atashi
atashi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 22 óra 43 perc .

lehet belement valami az orrába, nálunk is ez volt anno.
Érdemes borvízzel, forralt sima vízzel áttörölheted neki (én kamillateával töröltem)
ha 1-2 napon belül nem javul, azért orvoshoz kell menni vele

__________________________
"Egész Európa rettegett a magyarok nyulaitól..."

bedo.kati87
bedo.kati87 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 58 perc .

Sziasztok!

Szegény embert az ág is húzza.... Sad A hasmenés-fogcsiszolás menetünk után ma reggel Misu sajnos megint tüsszögött. Csak picit taknyos az egyik orrlyuka, a másiknak semmi gondja. Két hete volt a hasmenés, akkor kapott antibiotikumot. Nem szeretném megint kitenni a gyomrocskáját a kúrának. Alternatív megoldások érdekelnének. Kérlek segítsetek. Most már nagyon-nagyon el vagyok keseredve. Crying
A tüsszögést, pici taknyosságot leszámítva amúgy jól van, eszik, iszik, bogyózik. Csak félek, nehogy rosszabbul legyen.
Van valakinek tapasztalata? Mit szoktatok ilyenkor tenni?
Ha van olyan vitamin, amivel erősíthetném kicsit az immunrendszerét, azt is megköszönném.
Sad Kata

Mixi
Mixi képe
User is online

Általában Mixinek is nedves kicsit. Ha taknyosak, akkor állítólag sokat tüsszögnek, nem csak egyet-egyet és a mancsokon összeragad a szőr, mert törölgetik az orrukat. Ezt csak olvastam, ebben szerencsére nincs tapasztalatom.
Szerintem ne aggódj, doki is látta! Egy-egy tüsszentés a széna miatt simán lehet.

Rosszcsont
Rosszcsont képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 15 óra 36 perc .

Sziasztok! Tegnap voltunk Szaffival orvosnál, megkapta az első oltását! Smile előtte megemlítettem a doktornőnek, hogy pár napja nedves az orrocskája és a szája közötti rész. Nincs színe, csak mintha vizes lenne. És miután szénázik, mintha koszos lenne neki. Alaposan megvizsgálta, de nem talált semmi aggodalomra okot adó jelet. Szemei szép tiszták, fogai rendben, nagyok a bogyeszek, ugrabugrál, boldog kisnyuszi! Nektek van valami ötletetek, vagy ez normális, ha kicsit nedves? Szaffinak fehér a nózija, ezért nekem jobban fel is tűnhet, de az előző nyuszimnál-akinek szürke volt-ilyet nem láttam. Az első tappancsai is tiszták. Egyszer hallottam csak eddig tüsszenteni, szénázás közben. Lehet túl poros a széna? Chinrub

Bunny2

aTOMLondon
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 hét 6 nap .

Sajnos a fotózás nem fog menni. Annyira vadóc, hogy szinte képtelenség megfogni és felemelni. Nagy tortúra az egész. Utána meg kb. 1 napig látványosan utál.
A doki csajszi azt mondta, hogy naponta vegyük kézbe, hogy szokja. De eddig nem nagyon ment a dolog. Simogatni már engedi magát, ha úgy tartja kedve. Van hogy fél órán át hagyja magát és néha elalszik közben. Big smile

No ma még nem jutott eszébe a fészekrakás. Remélem csak egy kósza hóbort volt.

Mixi
Mixi képe
User is online

Én úgy tudom, hogy a nyuszik nagyon gyakran (asszem két hetente) ivarzanak. Állandóan "dolgozik" a méhük és ez nagyon megviseli a szervezetüket. Sok lány nyuszinak méhgyulladása lesz és ha abban a gyulladt állapotban kell megműteni, úgy sokkal kockázatosabb. Ha tényleg lány és álvemhes, akkor valószínű ez még többször elő fog fordulni. Az az igazság, hogy mivel nekem lány nyuszim van, a bakokhoz nem értek semmit se, nem tudom, hogy Ők is csinálnak-e ilyen szénagyűjtési akciót. A fiú nyusziknál nem olyan vészes, ha nincsenek ivartalanítva, ha jól tudom. De lány nyuszit az egészsége miatt (is) ivartalaníttatni ajánlatos. Nem tudod lefényképezni és ide feltenni, hogy milyen "ott"? Hátha valaki itt meg tudja mondani, hogy fiú-e, vagy lány. Én tutira nem fogom tudni, de van itt sok nálam sokkal jobban nyusziértő, valaki talán tudja.

aTOMLondon
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 hét 6 nap .

Koszi a gyors választ. Mi baja lehet neki ha álvemhes?

Mert ha mégiscsak kislány, akkor sem szivesen ivartalanítatnám ha nem muszáj.

Mixi
Mixi képe
User is online

Ha lány nyuszi, akkor lehet, hogy álvemhes, akkor is szoktak fészket építeni és szénával teli szájjal rohangálni. Fiúk nem tudom csinálnak-e ilyet. Ha lány és álvemhes, az nem jó neki, és ivartalaníttatni kellene. De először is nem ártana megtudni, hogy milyen nemű Wink

aTOMLondon
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 hét 6 nap .

Nem terhes. Nem talalkozott mas nyuszival. Es elvileg fiu. Bar en nem tudom megallapitani. De 2 dokinal is voltunk es semelyik nem mondta, hogy lany lenne...

Gumicsirke
Gumicsirke képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 nap 14 óra .

Terhes? Találkozott más nyuszival?

"House is not a home without a rabbit!":)
Gofri a rabszolganyúl és alattvalója Bunny2

aTOMLondon
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 hét 6 nap .

Hello Nyuszisok!

Segítséget azaz tanácsot kérnék. Ma totál meggárgyult a nyuszink. Az utóbbi időben rendes volt úgyhogy kint mertük hagyni napközben a lakásban. Nem csinált semmi rosszat leszámítva, hogy pár napja megtalálta az eldugott internet kábelt és elrágta.
Ma viszont amikor hazaértünk, az egész lakás tiszta széna volt. Mancsika a szoba közepén szájában szénával tépkedte a szőnyeget.
No már most mi úgy vettük Mancsot, mint fiút. Voltunk kétszer különböző dokinál is vele. (Először oltást kapott, másodszor a fogait vizsgálták meg és levágták a körmeit.)
Mintha a dokinő mondta is volna, hogy egészséges fiú és meg vannak a golyói még.
No most 10 perce megint rákezdett. A ketrecéből cipeli ki a szénát és a szőnyeget tépkedi.

Ugye nem terhes??? Mi lehet ez? És mit csináljak vele?

Gumicsirke
Gumicsirke képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 nap 14 óra .

Igen, ahogy wakamano mondta, ettől még lehet tályog. Szerintem inkább nézesd meg dokival..remélhetőleg semmi komoly, de ha mégis, ne várd meg, amíg esetleg a hangulata, étvágya is rossz lesz tőle..nem normális, hogy ott van az a dudor.

"House is not a home without a rabbit!":)
Gofri a rabszolganyúl és alattvalója Bunny2

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 44 perc 49 másodperc .

Igen, lehet.

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán