1975 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 év 5 hét .

Ha a nyuszi nem úgy viselkedik mint máskor, nem eszik, nem iszik, nem bogyózik, gubbaszt, és látszik, hogy valami nagyon nem oké, nem várunk napokat, hogy majd rendbe jön magától, hanem irány egy nyúlértő doki. Minden perc számíthat ilyenkor.

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 4 perc .

Az a jó, hogy az a doki, akihez mostanában járunk, nagyon "hallgat" ránk, hogy úgy mondjam. Nem veszi okoskodásnak,ha valamit itt kiderítek, hanem hajlandó kvázi a mi útmutatásunk alapján kezelni Mixit (akihez régebben jártunk, inkább pont az ellenkezőjét csinálta, szerintem neki derogált, hogy osszuk az észt). Kedden megyünk, elmesélem neki, hogy van egy frontérzékeny nyuszi pajtink, akire orvos is azt mondta, hogy attól van poci baja. Mondjuk így már azt is le tudom vezényelni, hogy ilyen esetben görcsoldó, fájdalomcsillapító (az infúziót a fülbe nálunk csak altatásban tudják bekötni, sajnos ilyen a színvonal).
Éjjel mi is felkeltünk minden nap a héten, hogy megnézzük Őkelmét, háát szinte felér egy kisgyerekkel, de legalább csöndben van Smile .

mikagi
mikagi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 14 perc .

Ági Wink rögtön rátok gondoltam Wink
(hasa is puffadt volt....pedig mióta beteg volt nagyon nagyon szigorúan a Józsi 10 parancsolata szerint eszik,semmi mellé zabálás,trovet darabra kiszámolva,zöldség erős pistás kupaknyi Wink,spártai szigorral.
Nagyon nagy szerencsék hogy itt lakunk és közel is Józsi doktorhoz Wink.Örök hála neki Worship
Jajj ne is mond,úgy féltem mint a lányaimat..frontok halmaza Shock

Mogyoró, a mi kis kedvencünk 2014.11.09-én született Bunny2

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 4 perc .

Na akkor, ha Józsi ilyet mond, hogy frontérzékeny, akkor lehet én se vagyok hülye, hogy mindig arra jutottam, hogy a frontok okozzák nálunk is a bajt. De itt Szhelyen a dokik ezen csak mosolyogtak. Kár, hogy messze van ez a Józsidoki, már törzsvendégek lennénk Sad
Megjegyzem, hogy amilyen manapság az időjárás, akkor nagy sz.rban vagyunk, Ti is meg mi is, mert front hátán front.

mikagi
mikagi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 14 perc .

Mogyoró sajnos megint Józsi doktor vendégszeretetét élvezte.
És miért, ne megint késő éjjel pukkant le egyik pillanatról a másikra Dramaqueen .
Előtte még jókat falatozott a pite-szénából aztán megint gubbasztott,nem kellett a vacsorája a kedvenc tápja Nah ,szőrét felborzolta,füle hideg lett,maga alá pisilt...
Most nem vártunk még fél órát se...
Frontra érzékeny Shock !!!!!(hallod Mixi,van ilyen)
Kapott görcsoldót,infúziót,fájdalomcsillapítót és hazajöhetett hála.
Itthon már felzabált volna mindent Yeah de még azért nem volt az igazi.Mint a gyerekekkel vele aludtunk nem mertük egyedül hagyni éjszakára Showheart !
(a lányainkkal soha nem voltunk éjjel orvosnál nah nyunyóval már ....)
Ismét hatalmas hála Józsi doktornak Love_heart !!!

Mogyoró, a mi kis kedvencünk 2014.11.09-én született Bunny2

caillou
caillou képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 6 nap 17 óra .

Ma voltunk orvosnál. Előtte Timinek is mutattam a fotót és az orvos is azt mondta, amire Timi tippelt: valószínűleg szemölcs. Ha nagyobb lesz, lehet, hogy kell vele kezdeni valamit, de nem bánnám, ha békén hagyhatnánk.

caillou

berkiboy12
berkiboy12 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 3 nap .

Igazad van, arra nem tértem ki. Köszönöm, utánna néztem mi is lehet ez. Kifertőtlenítem a helyüket és megpróbálom még1x. Köszönöm

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 13 óra 22 perc .

Ha a "kisregényemben" elolvastad volna a lényeget is, hasznosabb információkra tettél volna szert.
"Lehet a korai elválasztás, lehet a helytelen etetés, de lehet akár zoonita fertőzés is (kocidiózis) a háttérben. Vagy esetleg ezek közül egyszerre több ok is."

Továbbá: nem fűvel, hanem szénával kellene etetned az anyát.
Könnyen lehet, hogy a fűvel viszed be a bajt, a zoonitát, ami az anyánál (most még) nem (vagy csak látensen), de a kisnyulaknál kokcidiózist okoz (van máj és bél kokcidiózis is), és ezért halnak meg.
Továbbá: szoptatós anyanyúlnak igenis szüksége van tápra! Nem elég a széna - főleg meg nem a fű - önmagában! Exclamation Mark
Majd bizonyára jönnek a tenyésztők (ha épp erre járnak), mondanak neked "okosságokat".

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

berkiboy12
berkiboy12 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 3 nap .

Igaz,pont 19 éves vagyok de örülök,hogy vannak még emberek akiknek annyi idejük van,hogy egy szóról írjanak kb egy kisregényt h miért ne úgy írjam Laughing out loud gratu

A többi értelmes és segítőkész embernek, (akiknek eddig is köszönöm a hozzászólásukat)
mivel kéne etetnem őket? Csomó még úgy halt meg,hogy az anyjuk mellettük volt, ezért nem tartottam valószínűnek,hogy az a bajuk,hogy a nőstény bent van.
Táppal nem szeretném, de mivel az anyjuk mellet vannak így a fűből is esznek. A dísznyuszik is ugyan így vannak mint a házi nyuszik,mégis azok bírják emezek meg nem :/

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 13 óra 22 perc .

Nekem egyetlen állat sem megdöglik. (Maximum elpusztul.)
Biztosan én vagyok az érzékeny.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Andi
Andi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 46 perc .

OFF: Azért mert valaki segítséget kér még nem kell ennyire szigorúan elutasítani. Végül is a kisnyuszik sorsa miatt írt, hogy ne haljon meg több (akár szaporító, akár nem, bár én sem szeretem őket).
Én nem ítélem el, mert azt írta, hogy megdöglik egy állat, bár mi is szívből szeretjük a nyusziainkat, sőt mi is gyerekként tekintünk rájuk, de azért tisztában vagyunk vele, hogy állatok.
Még csak4 órája regisztrált, nincs tisztában az itteni szokásokkal, tagokkal.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 13 óra 22 perc .

Ahogy előttem már írták, babanyuszikat 6 hetes kor előtt tilos elválasztani, főleg törpéknél.
A piciknek bizonyára emésztési gondjaik vannak, azért "feszülnek ki", mert hasi görcseik lehetnek. Feltételezem, h.rosszul eteted őket... az írásodból arra következtetek , h.nagyon fiatal vagy, és édeskeveset tudsz a nyuszikról. Stare (Ok, tudom, tudással senki nem születik, ez tény, de rengeteg helyen lehet ma már minden dolognak utána nézni!!!)
Lehet a korai elválasztás, lehet a helytelen etetés, de lehet akár zoonita fertőzés is (kocidiózis) a háttérben. Vagy esetleg ezek közül egyszerre több ok is.

(Még valami. Számomra fontos.
Ez az internetes oldal az Országos Törpenyúl Klub nyílt, bárki számára elérhető/használható oldala. Az ide írogató tagok mindegyike a nyuszikat - tekintet nélkül a nyuszi fajtájára!!!- családtagként kezeli, ők a mi szőrös gyerekeink.
Mindannyiunk nevében kifogásolom a stílusodat. Exclamation Mark
Nálunk a nyuszik a Szivárványhídhoz költöznek, vagy meghalnak, de semmiképp nem megdöglenek. Mad
Kérlek, változtass a stílusodon!

Ha nem tetszik, hogy ezt szóvá teszem, keress a neten más, a nyuszikat haszonállatként tartó fórumozókat, ott megengedett ez a stílus.
Van belőlük bőven, biztosan találsz párat!)

(szerk. A regedből az derül ki, hogy 19 éves vagy. Háát, a net bizonyára elérhető, hiszen minket is megtaláltál. Sok hasznos húsnyulas oldal van a világhálón.)

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 nap .

Szia!

Én úgy tudom, hogy legalább hat hetes korukig az anyukájukkal kéne lenniük a kicsiknek, és nem szabad zöldet enniük még ilyenkor.

berkiboy12
berkiboy12 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 3 nap .

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni!
Vannak itthon házi és dísz nyuszijaim, és már ez a 3. alom a házinyulak közül,ahol a kicsik egyszerűen 2-3 hetes koruk között sorba megdöglenek. Volt "szerencsém" látni párat ahogy kimúl, fetreng a földön meg kifeszül C alakba. Olyan mintha megbolondulna, össze vissza rángatózik meg fetreng aföldön és ugye a végén kifeszül. A dísznyulakkal viszont soha semmi baj nemvolt. Azok szépen nőnek csak a házinyuszik azok amik így kipusztulnak sorba. naponta 1-1 aztán 3nap után hirtelen mind a maradék (általában 4-5).
3-4 hets koruk között választottam le a dísznyuszikat, mikor már láttam ,hogy rendesen esznek füvet meg isznak is az itatóból.A házi nyuszik is már kezdik enni a füvet meg iszogatni de feldobják sajnos magukat a fent leírt módon .... :(
Mi lehet a baj? Nincsenek felfúvódva, hely is van nekik bőven szóval agyonnyomni se tudja őket az anyja. Esetleg hamarabb kéne leválasztanom?
Segítségeteket előre is köszönöm, és várom mihamarabb. Most is van 2 házi nyuszi almom, nem akarom,hogy hasonló sorsra jussanak

Andi
Andi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 46 perc .

És mit mondott a doki? Vagy nem vitted el?

zsömlenyuszi
zsömlenyuszi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 nap 21 óra .

Köszönöm, már tegnapra szépen ugrált, és nem is fáj neki úgy látom, biztos picit beüthette.