2075 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 év 22 hét .

Ha a nyuszi nem úgy viselkedik mint máskor, nem eszik, nem iszik, nem bogyózik, gubbaszt, és látszik, hogy valami nagyon nem oké, nem várunk napokat, hogy majd rendbe jön magától, hanem irány egy nyúlértő doki. Minden perc számíthat ilyenkor.

Ez egy nagyon hasznos, kényszeretetéssel kapcsolatos videó.

https://www.youtube.com/watch?v=2c2tCQiSa8U&feature=youtu.be

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 óra 1 perc .

Szia!
Tulim is ivaros, és mikor rájön hogy jajj hát ő nagyfiú, akkor ő se eszik rendesen. Ilyenkor összezárom a kajával és akkor elfogy, de ha szabadon van, akkor csak a zümmögéssel foglalkozik... Girlgiggle

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán

Willy
Willy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 1 nap .

A soványságról annyit, hogy az én Willym már 7 éves. Szintén ivaros bak nyuszi, és a legnagyobb súlya eddig 1,70 kg volt. Az udvarolós időszakaiban kevesebbet eszik és van, hogy 1.50-re is lefogy. Ha ma kezdeném a nyulazást én is ivartalaníttatnám. De most már nem merem vállalni.

Babyrepa
Babyrepa képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 hét 2 nap .

Köszönöm a választ, akkor nem aggódom, hogy egy kicsit lesoványodott. Smile Szotyi óta paragazdi lettem. Múltkor lett Karcsi szemén egy fehér folt, én már rögtön beleláttam hogy tályog... Aztán meg csak megbökte a szemét valami, valószínűleg a szénába fejelt bele. Szemcseppel 1,5 hét alatt helyrehoztuk. Én viszont lerágtam a tíz körmömet mire a dokihoz értünk. Egyébként hihetetlen mennyire más nyuszó mint Szotyi volt, még ezek az ivaros viselkedések is különbözőek, meg úgy minden. Na jó, a szétbogyózás az itt is megvan. Dramaqueen Mindenképp szeretnénk ivartalaníttatni, és Józsihoz fogjuk vinni, mert az itteni csak arra jó csak, hogy az oltást beadja. Lehet hogy Józsi az előző nyuszinkat nem tudta megmenteni (későn került hozzá), de nagyon megbízunk benne, igazán rendes volt velünk.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 óra 6 perc .

Igen, az erősen ivaros viselkedés az evés rovására szokott menni.
Ezt tapasztalod most. Smile

Ha nagyon begerjed, benne van már a korban, javaslom nektek az ivartalanítást. Kizárólag nyúlhoz értő dokinál!
Talán Sopron jó hely Nektek, Dr. Kovács gázzal altat, ma is voltak nála nyuszival.
Délelőtt 11-kor műtötték, délután 15 h-kor ment érte a gazdi. 17 h-kor már evett, ivott, úgy néz ki teljesen jól van. Smile
Azért még virraszt mellette a gazdi mami. Smile

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Babyrepa
Babyrepa képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 hét 2 nap .

Sziasztok!

Rég jártam erre... Szotyi elvesztése után nem bírtuk sokáig nyuszi nélkül, Karcsi jelenleg 7 hónapos. Most kezd kamaszodni, és a kérdésem is erre irányulna: tapasztaltatok már olyat, hogy a nyuszitok a nagy felnőtté válásba kicsit belefogyott volna? Nem méricskélem, de mintha a gerince jobban kitapintható lenne, és kinézetre sem olyan húsgolyó már. Egyébként kisebb korában igazi ölbe nyuszi volt, éjjel nappal kint volt. Most viszont mintha a sátán gyermeke lakna nálunk, rohangál, nem győzőm leszedni az asztalról, vagy az ablakpárkányról... Muszáj bezárnom ha nem vagyunk itthon, mert életveszélyes amit művel. Shock Továbbra is rengeteget eszik, idén már a második utánfutónyi szénáját fogyasztja. Varga Józsitól kapott tartási útmutató szerint etetjük, tápot cuni completet kap, most hogy ezt tapasztaltam kicsit többet adok belőle neki, de egyébként folyton éhes. Lehet ez probléma? A városunkban nincs nyúlértő doki, számomra nem tűnik betegnek, nem bumliznék vele fel ilyen miatt Pestre. Mit gondoltok? Köszönöm ha válaszoltok!

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 óra .

Szia!

Ha simized akkor valószínűleg kocogtat. A fogcsikorgatás az csikorgatás... Azt fel fogod ismerni.

Milomano
Milomano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 hét 3 nap .

Sziasztok!

Nem tudtam, hová írjam a kérdésemet, talán idepasszol a legjobban. Arra lennék kíváncsi, hogy honnan tudom megállapítani, hogy a nyuszika kocogtatja a fogát vagy csikorgatja? Tudom, hogy melyiket mikor szokta, viszont ma állatorvosnál jártunk, mert betegecske és megkapta az első adag antibiotikumját. :(
Kb fél órája engedte először napok óta, hogy megsimizzem és figyelmes lettem arra, hogy kocogtatja(?) a fogait. Igaz csak pár percig hagyta magát, aztán hátat fordított. Volt már nyuszim, de ő sosem volt beteg, így eddig nem igazán volt aktuális a kérdés. Most viszont szeretném megtudni, hogyan tehetek különbséget a kettő között.

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 óra 1 perc .

Szerintem egy vérvétel jó lenne, mert így csak találgattok.
Tuti nem stressz, az azonnal kijött volna rajta.

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán

Annie404
Annie404 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 hét 6 nap .

Szia.

Párom vitte.orvoshoz szombaton, és elvileg meg lett ultrahangozva,de a doki szerint annyira kicsi a húgyhólyagja plusz pont üres is volt, úgyhogy nem nagyon látott belőle semmit sajnos.

Hétfőn még viszem vissza egy szurira, remélhetőleg utoljára, mert óriási stressz ez neki.
Egyelőre az összevissza pisilés nem javult, pedig azt.mondta, hogy ha vírusos/fertőzéses baja van, akkor javulni kell a pisilgetésnek.

Ez egyelőre nem.történt.meg, lehet, hogy pszichés eredetű? Sokmindenen ment keresztül a család, sok.változás volt májusban, lehet hogy 1 hónap után jön ez ki rajta?

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 óra .

Mi mi mindig vérvételre járunk, hogy lássuk, hogy áll a veséje. Egyszer véreset is pisilt és mondta az orvosunk, hogy kéne vizelet minta, de csak úgy tud tisztát "nyerni", ha megkatéterezi... De persze azt nem csináltuk meg... Voltunk ultrahangon is, ott is sok minden látszik. (de az nagy stressz...)

A vesebetegség sajnos nem csak abban merül ki, hogy van homok vagy kő, hanem maga a vese nem működik rendesen. Az én nyuszimnak soha nem volt homokja...

Melyik dokihoz jártok?

Annie404
Annie404 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 hét 6 nap .

Hát nem.tudom sajnos, nincs állatorvosi tudásom, de én is egyből mondtam, hogy csak nem vese vagy húgyuti dolog, de azt kizárta. Még hétfőn megy vissza egy szurira aztán meglátjuk.

Egyébként szerintem vizeletből kimutatható a vesebaj (legalábbis interneten is ezt írja) vplusz a doki mondta hogy mikroszkóp alatt is vizsgálta a nyuszi vizeletét és.emiatt zárható ki a vesebaj, mert annak vannak látható jelei mikroszkóp alatt

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 óra 8 perc .

Az hogy a vizelete tiszta, az jó hír, de tapogatással hogy lehet diagnosztizálni, az nekem kissé ködös, mert szerintem leginkább sehogy. Vérvétel kellene, ha vesebeteg, azt vérből ki lehet mutatni, ha jól tudom.

Annie404
Annie404 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 hét 6 nap .

Szia.
A vesebetegséget és a húgyuti gyulladást egyből kizárta. Elvileg lehet érezni valamit tapogatásból plusz a vizeletben is kellene mutatnia, ha vesebaja lenne. most egyelőre 3 napig azért kap valami injekciót ami fertőzés ellen van, mivel mondta hogy lehet, hogy immunrendszergyengesége is van alapból a nyuszimnak és lehet, hogy ez a betegség kezdete úgyhogy most megelőzés folyik.

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 óra .

Szia!

Vérvizsgálat még nem volt? Esetleg a veséje?
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy az én nyuszim vesebeteg és kisebb tócsákat nyom szerte széjjel...

Annie404
Annie404 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 hét 6 nap .

Na ismét helyzetjelentés.
Bevizsgálta a reggeli friss bepisilését , de szerencsére se vér, se vesekő, homok se semmi, úgyhogy tanácstalan vagyok egyelőre, hogy akkor mi ez a "bosszúhadjárat" ellenünk, már, ha az.

Kérdezte a doki, hogy nem érte most valami hirtelen stressz, de 4 hete költöztünk úgyhogy azt mondta, hogy annak rögtön kellett volna jelentkeznie, nem 4 hét múlva, úgyhogy még fejtegetem, hogy mi ez az új-keletű dolog.

Talán az öregedés?
(bár csak 5 éves )