2045 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 év 5 hét .

Ha a nyuszi nem úgy viselkedik mint máskor, nem eszik, nem iszik, nem bogyózik, gubbaszt, és látszik, hogy valami nagyon nem oké, nem várunk napokat, hogy majd rendbe jön magától, hanem irány egy nyúlértő doki. Minden perc számíthat ilyenkor.

Ez egy nagyon hasznos, kényszeretetéssel kapcsolatos videó.

https://www.youtube.com/watch?v=2c2tCQiSa8U&feature=youtu.be

atashi
atashi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 hét 1 nap .

Pedig az a herének néz ki Big smile
Ha nagyon aggódsz, lassan úgyis vinned kell oltatni, akkor mutasd meg a dokinak Wink

__________________________
"Egész Európa rettegett a magyarok nyulaitól..."

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 18 óra 53 perc .

Nem nagyon látom, de keresd ugyanezt a másik oldalon is. Szerintem a golyszli lesz az! Wink
Nem gondolom, hogy beteg lenne...

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Kittincs
Kittincs képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 3 hét 5 nap .

nyuszi

Sziasztok!

Van egy 7 hetes bakocskám. Egyik oldalon a nemiszerv mellett van egy nagy dudor. Kicsi még ahhoz hogy az egyik heréje legyen. Mi lehet ez? Crying

http://kepfeltoltes.hu/view/160110/01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 18 óra 53 perc .

Amit én (is) javaslok, nyúlhoz értő doki. Exclamation Mark
Csak az ő tanácsára adnék bármilyen orrcseppet, kamillateát pedig egyáltalán nem adnék a nyussznak.
Nem tesz jót az emésztésének.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

dirtyke
dirtyke képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 hét 19 óra .

Szia!
Az én nyuszim azóta prüszköl, hogy bekapcsolták a központi fűtést. Vegyél babáknak való tengervizes orrsprayt, és ha nagyon rossz a nyuszi tüsszögése, csepegtess az orrába, de előtte fülpiszkálóval törölgesd ki az orrát.
Ha nagyon száraz a levegő a szobában, kiszárad a nyuszi orra, azért váladékozik neki.
Javaslom, hogy vegyél egy hidegpárásítót (a saját egészséged miatt is), valószínű javulni fog a helyzet. De legalább párásíts a szobába.

Lehetséges még, hogy huzatot kapott a nyuszi, az orrcsepp segít ezen.

Javítja a nyuszi közérzetét, ha bioboltban kapható kamillavirágzatot adsz neki( egész virágút, nem az őrleményt) Adhatsz neki kamillateát is, de higítva (50 % tea 50% víz) mindkét verziót szeretik a nyuszik.
Segít még a martilapu, illetve az útifű tea is (ezeket bioboltban megkapod, a száraz növényt add a tápba keverve kb 1 teáskanállal. Segít még a kakukkfű is, de azt az enyémek például nem szeretik.

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 58 perc 38 másodperc .

Szia! Elképzelhető, hogy csak megfázott. De lehet sokkal komolyabb baj is! (pl pasztörellózis)
Mielőbb vidd el nyúlértő dokihoz!

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán

mimi0920
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 21 hét 16 óra .

Sziasztok! Egyik nyuszikam megfazhatott?! (én hulye a napokban nyitott ajtónál szelloztettem) A kedve jo, eszik iszik, párat pruszkolt es az egyik orrluka folyik.Bocsanat, de nem mind a ketto

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 18 óra 53 perc .

Háát, ha nem lépsz be az oldalra, nem látod az üzeneteidet! Smile Tongue_fingersear

Válaszoltam, két levelet is írtam!!! Wink

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

szirsziv
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 22 hét 2 nap .

Na most jött meg,csak írnom kellett. Smile

szirsziv
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 22 hét 2 nap .

Szia! Nem kaptam meg Sad Vártam még reggelig,de most sem jött meg. Légy szíves küldd el újra. Köszönöm szépen!

Mixi
Mixi képe
User is online

Szia! Az jó hír, hogy lehet, hogy nem cukros, gondolom megint mérték neki. A vérvétel eredménye mikor lesz meg? Milyen tápot mondott a doki? Nem a Trovet-et? Az nem rossz ötlet, hogy még egy doki is nézze meg.
Mixi is fél a kocsiban és a múltkor, mikor 4 hónap után voltunk dokinál, nagyon kiakadt, esküszöm Neked, hogy 3 napba tellett, mire kiheverte a dokihoz menést. Azóta is halogatjuk a kontrollt. Anno amikor naponta, később hetente jártunk, akkor egész jól megszokta és hazaérve rögtön nekiugrott a kajának, de most elszokott tőle. A nyaralásnál is stresszelne biztos, igazából az még messze van, majd akkor ráérek ezen tépelődni.
Akkor azért jobban van a nyuszid, hogy rajtad ugrál, ugye?
Azokkal meg ne foglalkozz, akik hülyének néznek azért, mert ragaszkodsz egy kisállathoz és mindent elkövetsz, hogy meggyógyuljon. Az ilyen emberek, akik ezt nem tudják megértei, az emberekkel se különbek, nekem ez a véleményem. Az ilyenek érzéketlenek és nem tudnak kötődni senkihez és semmihez. Igazából szánalomra az ilyenek méltók....Na nem ragozom, mert bepörgök. Szóval Te csak legyél olyan, amilyen eddig és szeresd a nyuszidat és sok örömöt fog Ő még Neked okozni!!!

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 18 óra 53 perc .

szirsziv
Elolvastad a privát üzenetemet, amit írtam????

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

szirsziv
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 22 hét 2 nap .

Szia Mixi! Azt nem tudtam sajnos, hogy vidéken laktok.Igen ott sajnos nehezebb vàlogatni az orvosok között. De ha lelkiismeretesen gyógyitja és foglalkozik vele akkor szerintem nem lehet baj.Csak tényleg olyan elkeserìtő, hogy nem tudtàk eddig meggyógyitani, pedig abból ítélve amit írtál, tényleg foglalkoznak vele. Nagyon becsülöm benned, hogy így foglalkozol vele és próbálsz mindent megtenni érte.Sajnos az én barátaim nem ilyenek.Rendesen hülyènek néztek, hogy miért nem veszek inkább egy új nyulat, az olcsóbb lenne és fiatalabb.Köpni-nyelni nem tudtam a sokktol.Milyen idióta emberek vannak... Én egyenlőre nem fogok nyaralni, de nem is izgat màr.Túlsàgosan be van tojva a nyussz a kocsiban és attól szerintem alapból felmegy a cukra Laughing out loud A tiéd fél kocsiban? Remélem nyàrra jobban lesz és mehettek együtt nyaralni Smile Az én nyuszom megkezdte a diétàt.Àllatdoki javasolt egy szàraz tàpot amit adjak neki a régi helyett.Ez kicsit meglepett, mert a neten mindenhol azt olvastam, hogy a diéta az széna és nagyon változatos zöldség. Szóval nem tudom. Szerintem megnézetem majd mégiscsak egy másik orvossal is.Az orvosunk kiderült ma, hogy idén már nem dolgozik, de már találtam másikat addig. A jó hír, hogy lehet nem cukorbeteg.Csak a tàpja vitte fel a cukrot és a nagy doki stressz.Lehet nekem is felmenne a cukrom, ha hőmérőt dugnànak a seggembe. Laughing out loud:-D Bizom a legjobbakban.Most épp futkàrozik rajtam és megette a tàrsasom.Ez volt a kedvencem:-( De nem tudok rá haragudni.Ugy örülök, hogy végre mozog és egy igazi rosszcsont. Laughing out loud:-D:-D

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 18 óra 53 perc .

Írok neked privit! Exclamation Mark

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Mixi
Mixi képe
User is online

Sajnos mi itt vidéken nem nagyon válogathatunk, a dokit illetően és nem értenek annyira a nyuszikhoz. Nagyon lelkiismeretesen kezeli akihez járunk. Nemigazán tudja, hogy mitől van, és mivel kétszer a baktérium tenyésztés is negatív lett, végképp megállt a tudomány. Most túl vagyunk egy kéthetes Otodin fültisztító kúrán, és lekopogom, de nem vakarja és nem rázza. El kell majd mennünk, hogy a doki usb-s fülnézővel megnézze, hogy mi a helyzet.
Ja, nyaralni Ő is jött volna, de mivel nem evett, nem mertünk elmenni. Amúgy én is úgy vagyok, hogy már nem vagyok nyugodt nélküle, jövőre is csak úgy megyünk, ha Ő is tud jönni.
Tudom mit érzel, én is úgy vagyok vele, hogy mindent megtennék, hogy egészséges legyen és ami tőlem telik meg is teszem és mindent megkap.
Hogy van a nyuszikád? Már diétázik?