7 hozzászólás [Utolsó beküldés]
PITE
PITE képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 nap 8 óra .

Ebben a topicban a kedvtelésből tartott nyulak felmérésére indított teszt megvalósításához ötletelünk, kérünk mindenkit, csak ebben a témában írjon ide!

-
Elmyra
Elmyra képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 év 1 hét .

Támogatom az ötletet, nagyon jó Cheer Sztem az exceles/wordos azért lenne jobb, mert ha ennyire széleskörű lesz, akkor nem mindenki tudna esetleg nekiülni egyszerre egy netes kérdőívnek. Úgy akkor szépen ki lehetne töltögetni, amikor van rá idő, és ha kész, beküldeni! Így talán többen nekiesnének a kifejtősebb kérdéseknek is.


Musz-musz édes, mint a cukros fánk,
Ellágyulunk ha ő pislog ránk!
Love_heart

Gumicsirke
Gumicsirke képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 44 hét 1 nap .

Szerintem is jó ötlet! Smile meg lehetne kérdezni azt is, hogy olyan nemű nyuszit akart-e eredetileg is, amilyen végül lett és, ha igen, miért ragaszkodott az adott nemhez.
Szerintem internetes kérdőívvel lenne a legegyszerűbb..az kisit összesíti is. Vagy excelben.

"House is not a home without a rabbit!":)
Gofri a rabszolganyúl és alattvalója Bunny2

Szie
Szie képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 év 28 hét .

De jó ötlet! Smile
Gazdi-nyuszi viszonyról is lehetne kérdezni: mennyit/hogyan foglalkozik vele, mennyire igényli a nyuszi a közvetlenebb kapcsolatot, kezdeményezi a kapcsolatot, vagy csak "eltűri".

(Az oltásos kérdéshez lehetne egy "egyéb" gomb is a Gréti-féle különcöknek, akik az orvossal egyetértésben a tályog miatt mostanában éppen nem kapnak oltást, de amúgy kapnának... Smile )

-
tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 óra 11 perc .

Én maximálisan támogatom!
Szükség van rá, egyre több a nyuszi. Konkrétan a kutya és a macska után mára már a harmadik legnépszerűbb házikedvenc.

(A "lassan" szót abszolúte értem... az én cikkem sincs még teljesen készen... Sad szörnyű ez az állandó rohanás.... a semmi hajtása. Mad )

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 42 hét 18 óra .

Nagyon érdekes eredményekre lehetne jutni az biztos Smile
Amit én még beletennék: kinti v. benti nyuszi, ketrecben lakik v. szabadon, ha ketreces (v. lekeritett terület) akkor az mekkora, ki szokták e engedni (hallottam olyat h nem Shock ), mennyi ideig szokott szabadon lenni általában (esetleg lebontva hétköznapra és hétvégére). Esetleg lehetne ilyesmi is, hogy mi a legrosszabb és legjobb szokása a szőrösnek Smile
Én a teszt formátumát úgy oldanám meg, hogy vmelyik nagyobb kérdőives oldalra tenném fel - linket lehet terjeszteni -, és akkor a bevezető szövegbe bele lehetne tenni egy linket ahol mondjuk le lehet tölteni az egész kérdőivet word/excel formában és ez lehetne visszaküldeni később. De azért ezzel vigyázni kell, az nem lenne célszerű ha mindenki manuálisan töltené ki, sok vele a macera feldolgozáskor. Online már eleve össze van fésülve kivéve persze a kifejtősek. Mondjuk én a 21. századba nehezen tudom elképzelni, hogy valaki inkább az offline verziót választaná Smile

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán

benudori
benudori képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 3 év 6 hét .

Nagyon jó ötlet
Azt beletenném még, hogy honnan származik: kereskedéses, tenyésztőtől vagy mentett

PITE
PITE képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 nap 8 óra .

Ezt a rovatot most indítottam, lehet, hogy csak ideiglenesen fog üzemelni (azért ez is több hónap szerintem lesz), legalábbis addig, amíg megvalósul a dolog:

Mivel elég nagy számú nyúltartó olvassa/látogatja a honlapot, úgy gondoltam, hogy nem kellene elhalasztani a lehetőséget és egy átfogó, sok kérdésből álló tesztet állítanánk össze, amit kitöltve érdekes és értékes infókhoz juthatnánk a hobbinyulak tartásával kapcsolatban.

Mivel a szavazások között is volt/van már hasonló mintavétel (hány évesen vesztetted el a nyuszidat), ezért gondoltam, hogy ez kibővíthető lenne további statisztikai adatok felvételével.

A kérdések összeállításához kérek még majd ötleteket tőletek is.

Az alapadatokon túl [nyúl fajtája, kora, neme, ivartalanított-e, lakóhelye, tartási körülményei, tartózkodási helye településszinten] olyan kérdéseket is feltennének, amelyek pl. a rendszeres orvosi ellátásra vonatkoznak, kap-e oltást, milyet (kombi-külön RHD/mixó, egyéb), betegségek milyenek fordultak elő a nyuszinál, milyen kezeléseket kapott rá, milyen eredménnyel stb., a szállítási szokások (viszed-e magaddal utazni, hogyan viseli), a táplálkozási szokások (kap-e szénát, tápot, zöldséget, gyümölcsöt, jutifalatot, nem nyúlnak való dolgokat stb.), egyedüli állat v. másik is van a háztartásban, hogyan viszonyulnak egymáshoz.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, de megkérdezek pl. állatorvost, hogy nekik van-e valamilyen kérdésük, amit szeretnének, hogy beleillesszünk a tesztbe.

Mivel előre láthatóan elég sok kérdés lesz és részletes, ill. kifejtős lehetőségek is lennének benne, így nem lesz egyszerű a feldolgozása, de megoldható.

A teszt (fájl)formátumán még gondolkozom, mert olyan kell, amit ki lehet tölteni géppel, de nem feltétlenül itt a honlapon. Lehet, hogy jobb, ha letölthető lenne, majd visszaküldhető a címünkre, ehhez viszont olyan formátumot kell választani, amit a legtöbb ember meg tud nyitni, szerkeszteni különösebb gond nélkül...

Azt, hogy minél többen -értelmesen, használható módon- kitöltsék, valahogy el kellene érni, jutalmazva a kitöltőket. Ez nem valósulhat meg minden kitöltőnek kiosztott konkrét "tárgynyeremény" formában és kiválasztott nyertesek képében sem, két ok miatt (kevés a pénz, és nem lezárt végű a teszt futásideje, így a kiválasztásos módszer nem működik). Olyan jutalmazás, hogy pl. a kitöltő vehet nálunk nyulas pólót kedvezményes áron, megoldható, vagy a tesztet kitöltő felhasználók neve/avatárja mellé be tudunk csempészni egy "jutalomjelet", amivel jelezzük, hogy ő már kitöltötte. (Lehet, hogy hülyeség, meg gyerekes, de úgy láttam, hogy szeretik az ilyet az emberek...)

A tesztet a nyulas FB, G+ oldalon is lehetne terjeszteni, hogy minél többen kitölthessék.

Mit szóltok az ötlethez, belevágjunk, lát más is értelmet benne?

Ha igen és van ötletetek, ne fogjátok vissza, írjátok le, legyen az globális ötlet vagy konkrét kérdés, amit szeretnétek viszontlátni a tesztben és én nem gondoltam rá...

Ha azt látom, hogy van benne lehetőség és konstruktív a hozzáállás, akkor szépen lassan nekiállok a megvalósításhoz. A lassan szón van a hangsúly.

-