6537 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 3 év 1 hét .

Ha baj van a nyuszival, nem úgy viselkedik, mint máskor...

 

Ha a nyuszi nem úgy viselkedik mint máskor, nem eszik, nem iszik, nem bogyózik, gubbaszt, és látszik, hogy valami nagyon nem oké, nem várunk napokat, hogy majd rendbe jön magától, hanem irány egy nyúlértő doki. Minden perc számíthat ilyenkor.

Egy nagyon fontos link kényszeretetéshez, gyógyszer beadáshoz:
https://www.youtube.com/watch?v=2c2tCQiSa8U

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 óra 46 perc .

Pépes kajából 2-3x 30ml kell minimum. Mehet több is ha kell, nyilván nyuszi méret függő, Tuli a 30ml-rel úgy tele lesz mint a déli busz Smile De ő ugye picike, 1kg.
Egyébként Tuli legutóbb nagyon hasonló volt abból a szempontból, hogy őt is etetni kellett de pörgött mint a buszkerék tavasz miatt.
Szerintem amíg ennyi energiája van, nem szabad a másik megoldásra gondolni.

u.i: később láttam csak mi történt.... Crying

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 18 perc .

Drazsé Heartbounce

Igaz is, írtad, hogy végig konzultált vele, mert a továbbképzés miatt nem volt a rendelőben.
Szerintem tudni fogod, mikor jön el az idő...

Egyébként ha még arra van ereje és energiája, hogy téged üldözzön a szerelmével, akkor szerintem nem kell (még) másban gondolkoznod...

A másik kérdésedre válaszolok az OFFTOPIK-ban #24677-es hsz.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

ziza83
ziza83 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 nap 10 óra .

Sziasztok! Ebben az ítéletidőben nem indultam el Drazséval orvoshoz. Tegnap sikerült Trovetet vennem, azóta etetem fecskendőből. Egy nagyon keveset magától is evett, bár a mai a tegnapi fele volt. Mennyit kell/lehet a Trovetből adni neki? Egyébként napközben dolgozom, reggel hatkor tudtam neki adni 18 ml-t fecsiből. Vizet alig ivott (szinte ugyanúgy tele van az itató), szerintem táp sem fogyott, max széna egy kevés. Ami biztosan elfogyott, az a szárított alma a szénából. Bogyókat láttam aprókat, pisi is volt (éjjel is). Négykor értem haza, azóta 45 ml-t belenyomtam. Nemrég pisilt is. Természetesen a lábamra egyből ugrik. Tényleg nem értem, honnan van ennyi energiája.
Éva! A keszthelyi doktornő kolléganője látta csütörtökön Drazsét, de végig konzultált az állapotáról és a kezelést is ő javasolta. Így szerintem nem viszem el másik orvoshoz. Ha úgy veszem észre, hogy ennél rosszabb állapotban van, akkor nem szeretném, ha tovább szenvedne, de nem látom értelmét ide-oda rángatni. A steroid ideig-óráig segít, de nem lehet minden nap adni neki. Amit szeretnék Tőled kérdezni, hogy korábban olvastam, te hamvasztattad a nyuszijaid, ennek mi a menete? Elásni nem szeretném sem az udvaron, sem a kertben, mert az erdő alatt lakunk, bármikor be tudnak jönni rókák is, meg más kutyák is, amik kiáshatják, így a hamvasztás mellett döntöttem. Furcsa erről beszélni, de előre szeretnék mindent elrendezni, hogy ne akkor kelljen keresgélnem a lehetőségeket. Láttam egyet neten (Rex Global kisállat hamvasztás), akik 0-24-ben rendelkezésre állnak. Keszthelyen is van kirendeltségük. Hallottál már esetleg róluk. Vagy esetleg más igénybe vette már a szolgáltatást?
Egyébként most is itt ugrabugrál. Időnként elterül pár percre, időnként nekiesik a lábamnak...
Bocsánat, ha nem mindig értelmeset írok, de eléggé ki vagyok merülve és borulva.

DrazséMazsola és hű alattvalója: Ziza Bunny2

wakamano
wakamano képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 7 óra 46 perc .

Szurkolok en is! Es szerintem megerne elvinni dokihoz, aki ert is hozza. De nem buszoztatnam ilyen legzessel. Csak van vki aki el tud vinni titeket.

“If you can't take the heat, don't tickle the dragon.”
wakamano & Tulipán

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 18 perc .

A keszthelyi doktornéni látta már?
Elég hozzáértőnek tűnik...
Ha nem tudod messzebbre vinni, és nem voltatok még nála, én neki biztosan megmutatnám.

Sajnos azt, hogy hol a határ, kizárólag Te látod/Te érzed. hiszen Te élsz vele, és éltél eddig is.

Nekem anno, mikor Böbét tumoros betegen ápoltam, és ugyanígy nem tudtam a "mikor"-ra a választ, azt mondták: amíg eszik, iszik, addig élni akar, nem szabad bántani...
Böbe végül magától ment el... (Ő volt a Monty előtti nyuszikánk)

Pankánál konkrétan tudtam, mikor jött el az idő. És tudom, hogy jól döntöttem, mikor elengedtem Montyhoz.

Egyáltalán nem baj, hogy ilyen sokat írsz ide. Ezért van ez az oldal, hogy írjunk egymásnak, és aki csak olvas, tanulhasson belőle.

Nagyon sokat gondolok Rátok, én is Veletek vagyok lélekben! Heartbounce

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 óra 24 perc .

Én elvinném orvoshoz. Tudom, hogy nem lesz az sem egy álom neki, de elvinném. Nem ahhoz, aki telefonon konzultált a másikkal. Talán itt ajánlottak még dokit.
Elmondanám az orvosnak mindezt, amit tapasztalsz és megkérdezném, hogy szenved-e szerinte a nyuszi. Ha szenved, akkor...
Tudom, hogy nagyon nehéz helyzetben vagytok, de így még jobban őrlődsz, szerintem vidd el orvoshoz!Én a helyedben ezt tenném. Valaki nem tud bevinni Keszthelyre, vagy Gyenesdiásra Drazséval?
Mi lenne, ha a keszthelyi dokinőt telefonon felhívnád, elmondanád mi az ábra? Akkor időpontot is tudnál egyeztetni, hogy mikor van ott az a dokinő, aki jobban ért a nyuszikhoz.
Ennyit tudok csak segíteni, és Veletek vagyok és szorítok.

ziza83
ziza83 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 nap 10 óra .

Sziasztok! Gondolom már a csapból is én folyok, de legalább ide leírhatom a bánatom, mert itt nem találok süket fülekre.
Drazsé tegnap este megint zaklatott volt. Folyamatosan ugrált ki-be a wc-ből, de kiugrásnál mindig elesett, feldőlt, úgy kellett talpra állítanom, így kivettem a budit a ketrecből. Úgyis van bent rács, ami alá a pisi befolyik, a bogyók nagy része meg eddig sem a budiba került. Persze ez a helyzet is megzavarta, de aztán elcsendesedett. Hajnali négyig hagyott aludni, aztán megint hallottam, hogy zihálva, nyöszörögve veszi a levegőt. Persze 1-2 percig volt, hogy nem hallottam ezt a zihálást, de aztán újra folytatta. 1 hete reggel is ugyanígy kezdődött. Éjjel szerintem nem is evett, nem is ivott, mert nem láttam, hogy hiányzott volna a tálkákból bármi is. 6-kor kivettem a ketrecből. Persze semmi más nem izgatja, mint, hogy egyből a lábamra másszon, lépni sem tudok tőle, annyira kanos.
El kellett jönnöm dolgozni. Most meg itt agyalok, hogy mi van vele. Szerintetek mit csináljak? Orvos megint? De kihez? Ahol azt mondták, hogy nem tudnak semmit tenni, mert idős? Vagy kérjem ki egy másik véleményét? A három napos steroidnak köszönhetően a légzése újra a "régi" volt, a korábban megszokott ivaros hangokat hallatta, persze csak 2 napig (hétfő, kedd). Tudom, költői kérdés, de vajon mikor kell azt mondanom, hogy ennyi, megtettem mindent, amit lehetett, hagynom kell elmenni. Illetve higgyem el tényleg, hogy ennyi, mikor életében először látta a fiatal doktornő Drazsét, és láttam a szemében a teljes bizonytalanságot??? Vagy mikor kell azt mondanom az orvosnak, hogy segítsen rajta... Mert ha még gubbasztana, azt mondom, hogy oké, ne szenvedjen. De csak azt a szenvedést látom, ami az ivaros viselkedése miatt van.

DrazséMazsola és hű alattvalója: Ziza Bunny2

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 18 perc .

Édeském. Sokat vagytok eszemben, s nagyon szurkolok Nektek! Kitartás! Heartbounce Rose

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

ziza83
ziza83 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 nap 10 óra .

Bocsánat. El is felejtettem, hogy nekem ez a ferdeség már a "természetes" állapot nála. Időnként rácsodálkozok azokra a nyuszókra, akiknek normális állásban van a feje, hogy "Jé, de máshogy néz ki". Pedig anno abba a fejbe szerettem bele Love

DrazséMazsola és hű alattvalója: Ziza Bunny2

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 óra 24 perc .

Persze a ferde fejecskéje miatt Ő máshogy mozog, ezt Te biztos tudod. Én csak aggódom Shy, de ha eszik jobban, talán jobban is van.

ziza83
ziza83 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 nap 10 óra .

Nem gondolnám, hogy rohamai lennének. Csak időnként annyira kajla, és körbe-körbe rohangál, hogy elveszti az egyensúlyát a fejferdeség miatt, és felborul, akkor állnak égnek a lábai. Aztán ő vissza tudja magát fordítani kb. 2 mp alatt. De 2 napja lehet, hogy az udvaron a sóderes rész miatt nem bírt visszafordulni, és ki tudja, hogy mennyi ideje volt már ebben az állapotban. A felborulásokat már "megszoktam" a hat év alatt, már amennyire meg lehet szokni. Így, hogy egy légtérben van velem, így többször szembesülök vele, de korábban mindig külön helyiségben élt (tároló, garázs, kazánház), megoldotta. Emiatt neki a fekvés is nehézkes, mert ha nagyon elernyed, akkor alvás közben is kifordulnak a lábai. Viszont annyira okos, hogy a budi előtt a ketrec oldaláig pont annyi hely van, ahová be tudja szorítani és ki tudja támasztani magát három oldalról, így nem borul fel alvás közben sem. Időnként, amikor nem fekszik el, csak úgy "ülve" alszik, a fejét megtámasztja a budi oldalán, így párnaként használja. Ma a lábfejemen támasztotta délelőtt a fejét, úgy szunyókált. Érdekes, hogy a betegsége első pár napjában rájött arra, ha a fejét kitámasztja, nem dől el. Akkoriban mindig valakinek a cipője mellé feküdt le, a cipőt fejtámaszként használva (no meg a szagunkat is érezhette). Szóval tényleg nem gondolok rohamra. Ma bemegyek Keszthelyre, veszek Trovetet az állatorvosánál. De úgy döntöttem, hogy ebben a rossz időben nem buszoztatom. Ha elered az eső, akkor befolyik a hordozóba.

DrazséMazsola és hű alattvalója: Ziza Bunny2

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 4 óra 24 perc .

Ma sincs még doki akinek ma meg lehetne mutatni, vagy beszélni vele akár telefonon? Szerintem rohamai vannak, amikor felborul, meg kifordul a szeme.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 18 perc .

Egészen mást kerestem, és belefutottam ebbe.

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 5 óra 18 perc .

Heartbounce

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

ziza83
ziza83 képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 2 nap 10 óra .

Sziasztok! Köszönöm a drukkot.
Egy kis helyzetjelentés Drazséról: ez a második éjszaka, hogy halkabb, mindenhogyan. A levegőt sem veszi már olyan hangosan és ijesztőn (csak evésnél meg ivásnál, meg amikor inzultál). Evés és ivás után mindig ugrik egyet, megrázza magát, és ilyenkor kicsit olyan is, mintha kicsit fuldokolna (mintha elfogyna a levegője, és akkor pótolná). Ez főként éjjel ijesztő... Tegnap reggelre volt egy kevés apró bogyó, eszegetett is egy keveset magától a tápból is, ivott a vízből is, meg a szárított almákat kiette a szénából. Tegnap sokat pihent a ketrecében, délután megint kiengedtem az udvarra, legalább egy órát kint voltam vele. Látszólag ott is boldogan ugrándozott, néha evett is füvet. Este belenyomtam 2 fecskendő (2x3 ml) pempőt. Utána mindig elkezd magától enni, inni... A szobában még legalább 2 órát szabadon volt, sokat ugrált (amúgy sem egy egy helyben ülő típus, folyton pörög). Már délután azt vettem észre, hogy a felül lévő szemén a belső zugban kilátszik a fehér rész. Ezt korábban sosem észleltem. Annyira pörgött este a szobában, hogy többször felborult, kicsit zavart is volt. Beraktam a ketrecbe, de nagyon zaklatott volt, többször kiborult a budijából is. Akkor megint kivettem, és csak utána nyugodott meg. Végül éjfél körül visszatettem, elkezdett eszegetni (szénát is!!!), meg inni, akkor már láttam, hogy nyugodtabb. Éjjel többször felébredtem, hogy ropogtatja hol a tápot, hol a szénát, a víz fele elfogyott, meg a tápból is alig maradt, pedig most sok volt előtte. Most is kint van mellettem, itt rohangál. De az a baj, hogy a ketrecen kívül nem szokott enni-inni, pedig kirakom neki a tálkákat, így időnként visszateszem 1-2 órára, hogy pótolja az elveszett energiát. Meg arra gondoltam, hogy azért biztos ami biztos, ma is nyomok bele párszor fecskendős pempőt. A holnap lesz a vízválasztó: elmegyek már fél hétkor és legkorábban négykor érek haza. Segítségem nem lesz, aki ránézzen napközben. Chinrub

DrazséMazsola és hű alattvalója: Ziza Bunny2