5930 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 év 15 hét .

Ha baj van a nyuszival, nem úgy viselkedik, mint máskor...

 

Ha a nyuszi nem úgy viselkedik mint máskor, nem eszik, nem iszik, nem bogyózik, gubbaszt, és látszik, hogy valami nagyon nem oké, nem várunk napokat, hogy majd rendbe jön magától, hanem irány egy nyúlértő doki. Minden perc számíthat ilyenkor.

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 26 perc 36 másodperc .

Köszönöm szépen a segítséget, utánanézünk, Ausztriába járunk ki, talán ott be lehet szerezni.

MaxiKing
MaxiKing képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 9 óra 3 perc .

Szia! Egy ötlet: probiotikum/bélflóra újraépítö készitményként mi ezt kaptuk, és nagyon jó szer:
http://www.re-scha.com/index.php?page=1568101558&f=1&i=1805198880&s=3144...
Fagyasztva kell tárolni, egy kis tasak tartalma 10 napra elég, vízben oldva, fecskendöböl adom be Theo-nak.
Sajnos,nem tudom, otthon beszerezhetö-e, de a terjesztö partnerek között találtam osztrákot is, az online shopot viszont nem tudtam megnyitni, de elképzelhetö, hogy szállít Magyarországra is.
Javulást Mixinek!
Üdv,
Anna

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 26 perc 36 másodperc .

Nagyon sok marad, mert néha hajnaltól délig olyan termelődik neki, és egy részét megeszi, de a többi...
Ma reggelre nem volt sok, ennyivel kiegyeznék. De még a délelőtt hátravan. Ja és közben meg gyönyörű bogyók vannak, nagyok is! A kedve jó, csak egész este kunyizza a fehérrépáját, kaprot, de most nem kap, csak szénát, meg trovet-et, keveset.

Más: én is imádom olvasni a fejleményeket a nyuszikról, úgyhogy abba ne hagyd! Nina a kedvencem, örülök, hogy jól érzi magát!

Joli
Joli képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 11 óra 52 perc .

Mennyi lágykakija marad?
Szerintem maradjatok a szénakúránál. Az a legbiztosabb, hogy segít a bélrendszer rendes működésének visszaállításában. Ha tényleg ez a gond, akkor az idő, mire rendeződik. Ha jó a kedve, eszik, iszik, akkor nem olyan nagy a baj. Nem ő az egyetlen nyúl, akinél megmarad. Szie Grétijének szerintem volt egy év is, mire rendbe jött.

(\ /)
( . .)♥
c(")(") "Aki megment egy életet, egész világot ment meg."
Talmud

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 21 óra 7 perc .

Sajnos nincs. Sad Már mindent kipróbáltatok...

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 26 perc 36 másodperc .

Köszi! Egyébként nincs ötleted mit csináljunk Mixivel lágykaki ügyben?

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 21 óra 7 perc .

Jelenleg nekem sincs itthon Digestive supportom (megették a fülesek), de majd veszek, csak épp elfogyott a Happy Zooban is. (Bp.en a központban sincs, most várják külföldről az utánrendelést.)
Ha jön, kaptok kóstolót!

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 26 perc 36 másodperc .

Köszönöm, nagyon kedves Tőled, kóstoló jó lenne, pár darabot talán egy borítékban is el lehet juttatni! Az a baj a "kínzásokkal", amit Mixivel kell csinálni, hogy abba se vagyok biztos, hogy ér-e valamit a fülcsepp pl. Mert, ha kell, mert életbevágó, akkor nincs kec-mec, én megfogom, Gyuri meg teszi, amit kell. A szemét is napi rendszerességgel kell bórvízzel kezelni, na és most meg a kakis feneke, szó szerint büdi a Mixi, itt van a szobában és érzem, pedig már túl vagyunk egy alváz törölgetésen, igaz szárazon, mert minden nap nem fürdethetjük meg (mondjuk még egyszer se tettük, mert a jómúltkor a dokinál lenyírták neki a sok kakis, összeragadt szőrt, azóta azért sokkal jobb a helyzet). Most egyébként azóta van megint ez a sok lágykaki, amióta volt neki az a nem evős, nem kakilós betegsége. Most elkezdtünk adni neki kevés fibreplexet, a probiotikum miatt.

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 57 perc 28 másodperc .

Az a baj, hogy most nekem sincs itthon a tabletta, de szeretnék majd venni. De szívesen adok belőle majd, ha veszek egy-két darabot, hogy megkóstolja. Azt meg majd megbeszéljük, hogy jut le hozzátok. Smile
Egyébként én is mindig ezen agyalok, hogy mennyit szadizom Gizmót, és mindig lelkifurdim van. De nem szabad!!! Azt nézd mindig, hogy az ő érdekét nézed. Tudom, hogy nagyon nehéz, mert én is bőgni tudnék mikor infúziót kell neki adni, de megcsinálom, sőt neki nem mutatom, hogy megvisel, mert megérzi. Ha kész vagyunk az infúzióval mindig odamegyek hozzá jókedvűen, kérdezem tőle, hogy ki volt az ügyes???? Erre már jön oda és követeli a jutalom falatkáját. Smile

Andi
Andi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 6 óra 51 perc .

Nagyon helyes, szeretjük a jó híreket. Headbang
Kitartást az infúziós naphoz.

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 26 perc 36 másodperc .

Igen, szerintem is valami gond van a bélrendszerével. Konkrétan amiket olvasgattam a témában, arra jutottam, hogy a "rossz"bacik vannak elszaporodva. Probiotikumot csak fibreplexet tudnék neki beadni, de az meg annyira magas energiatartalmú és zsíros, hogy az így, hogy eszik rendesen, már túlzás. A bio lapist nem issza meg, erőszakkal meg nem fogom beadni, mert nem is hiszek benne, hogy az annyira sokat jelentene vízben oldva, annyit volt már Mixi kínozva a fülével is. Ezt az szénatablettát már néztem, csak ahhoz drága, hogy aztán ne egye meg, pedig nála ez sanszos.
Szerintem antibiotikum injekció kúrával kellene a rossz bacikat kiirtani és aztán sok probiotikummal segíteni újra helyrehozni a bélflórát. Ezt nem én találtam ki, hanem olvasgattunk, angolul is, úgy több hasznosat találni.
Amúgy ez Mixinél nem új keletű probléma, ennek is ugyanott van a gyökere, mint a többi gyógyíthatatlan bajának (fülváladék, örökös szemkönnyezés), rossz tenyésztés, mi és szegény nyuszim meg szenved....Na ebbe most nem megyek inkább bele...

Örülök, hogy Gizmó jobban van!

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 57 perc 28 másodperc .

Valami a beleknél nem jó. :( Probiotikumot adtok neki?
Én Gizmónak csírákat adok. Amit szeret az a görögszéna és búzacsíra. Ez mindkettő emésztést segítő, sőt a görögszéna még stresszoldó is. Kapja a Vetrit is. Meg jó még az Oxbow-nak a Digestive Support tablettája, ez segít kialakítani azaz visszaalakítani a bélflórát.

http://www.oxbow.hu/?q=node/18

Mixi
Mixi képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 26 perc 36 másodperc .

Sajnos ma reggelre megint igen, egy nap szünet volt. Teljes biztossággal állítom, hogy ennek ami nálunk van semmi köze a kajához. Ha nem kap zöldet, nyerset, akkor is van. Ha nem kap tápot akkor is van, sőt akkor is, ha csak szénát kap. Nem tudom mit csináljunk. Amúgy jó a kedve, sokat szénázik. Félve írom, de jövő hét végén el szeretnénk menni 3 napra, úgy, hogy Mixit elvisszük az anyósomhoz (ott nyaralt már régebbi nyarakon). A férjem szerint addig ne vigyük dokihoz, utána megint szabin leszek majd, akkor kellene valamit lépni, ha addig valami csoda folytán nem rendeződik a dolog.

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 57 perc 28 másodperc .

Hogy van Mixi??? Nem kencézik már??

HorvBea
HorvBea képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 57 perc 28 másodperc .

Míg ezt írom sűrűn kopogom le amit fogok mondani Smile De igen egy kicsit jobban van. Smile Még mindig nem az igazi az étvágya, de jobban eszik. Mozgékonyabb is és jobb kedve is van. A fogát sem csikorgatja, csak nagyon ritkán. Headbang
Három nospat kell neki adnom + plusz reggel este egy negyed Quamatelt naponta. A Nospa folyékony és nagyon rossz íze van... Mire pont jobb kedve lett és kezdte kiheverni a nospa rossz ízét és a haragot amit érzett, hogy ilyen rosszat nyomtam a szájába, addigra pont jött a következő. :( Nem mozgott csak ült durcásan egy helyben, ha közelebb mentem akkor fejet rázva és rugdosódva arrébb vonult és máshol feküdt le. Ezért úgy döntöttem, hogy gyümölcslébe (préseltem neki őszibarackot) teszem bele. Így is lehet érezni a rossz ízt, de így már egész jól elvan vele. Tudom nem szabadna neki adni cukros gyümölcsöt, de most kivételt kell tennem. Smile De így jobb kedve van, ami számít, mert ha rossz kedve van, akkor nehezebben gyógyul. Főleg a gyomorfekély stresszre jön elő, ezért minél kevesebb stresszt kell okoznom. Sajnos ma infúziós nap van, az nem fog neki tetszeni :(