A Törpenyúl klubról

Klubunk a TIT keretei között mûködik. Célja, hogy összefogja a törpenyúl kedvelőket, tenyésztőket, továbbá hasznos ismereteket nyújtson tartásukkal, egészségvédelmükkel kapcsolatban.


Tudnivalók új belépõk részére:
A klubhoz csatlakozni bármelyik klubnapon van lehetőséged. (A klubnapokról információt a címlapon találsz).

>

A klub tagsági díja egy évre 4.000 Ft +500 Ft egyszeri belépési díj. Ezért cserébe több színvonalas előadáson vehetsz részt, ahol találkozhatsz a többi nyúlrajongóval is, illetve alaposan ki lehet beszélni mindenféle nyulas kérdést. A tagsággal együtt ingyenes belépést biztosítunk a TIT (többek között törpenyúl) kiállításaira.

Törpenyúl Klub - Karácsonyi nyulas napA fórumon megbeszéljük napi tapasztalatainkat, gondjainkat, nem csak klubtagok, hanem bárki érdeklődését szívesen fogadjuk. A honlapon érdekes és értékes cikkek, ajánlók, képgaléria, linkajánló található.
Ha úgy gondolod, te is a felelős állattartás híve vagy, ha szereted a nyuszikat, ha nem csak Húsvétra, illetve egyéb alkalomra valónak tartod őket, ha érdekel viselkedésük, ha vállalod a napi gondozási feladatokat velük, akkor ez a TE klubod is, várunk tagjaink sorába. Jelentkezni lehet: honlapunkat meglátogatva a kapcsolat címen, illetve akár a TIT-en is, a klubnapokon. A kiállítások alatt is várjuk jelentkezésed!

 

 

Nevezési feltételek, kiállítási tudnivalók a Törpenyúl klub kiállításain

 

Kiállításaink mindenki előtt nyitottak, aki a nevezési feltételeket elfogadja!

A kiállításokon csak nyulakat fogadunk. Más fajú állat csak előzetes kérés alapján hozható.

 

Nevezési feltételek:
Nevezhető bármilyen fajtájú, illetve keverék nyúl (elsősorban törpék, de egyéb fajtákat is szívesen várunk). A benevezett nyúlnak rendelkeznie kell érvényes RHD és mixomatózis elleni oltással, illetve a kiállítási hétvége előtti napról származó orvosi igazolással arra nézve, hogy a nyúl egészséges, kiállításképes (8/A igazolás. Kérhető állatorvostól). Ketrecet, almot biztosítunk (igény esetén a saját alomanyag is használható). Egyéb felszerelésről, enni- innivalóról a tulajdonos gondoskodik.
A nevezéshez nem szükséges a klubtagság, de mindenképp előny.

A kiállítás mindenkori nevezési díját a nevezési felhívásban közöljük.

Kiállításaink általában két naposak (egy hétvége). A benevezett nyúl tulajdonosa a nevezéssel vállalja, hogy mindkét napon részt vesz. Amennyiben lehetőség van csak egy napra nevezni, azt a felhívásban külön jelezzük.

A nevezéshez nevezési lapot kell kitölteni.
Három hónaposnál fiatalabb állat nem nevezhető (oltásai még nem teljesek).

A kiállításra csak egészséges, tiszta nyúl hozható.

A nevezés csak a befizetett nevezési díj után válik ténylegessé. Ha bármely, a tulajdonosnak felróható okból, a kiállításon a nyúl nem jelenik meg, a nevezési díj nem jár vissza.

A tulajdonos felelősséget vállal minden néven nevezendő kárért, amit állata esetlegesen okoz.

A kiállított állatokat mindenki saját felelősségére nevezi be és hozza el, a kiállítás szervezője semmilyen felelősséget nem vállal.

 

A Lurdy házban tartott kiállítások menetrendje:

 

Érkezés 7-9 óra között. A bejáratnál állatorvosi ellenőrzés van, ahol az állatorvos megnézni az állatot, és ellenőrzi a 8/A meglétét (két példány kell, hogy a tulajdonosnál legyen, egyet elvesz).

A kiállítás területén a nyulak egy ketrecsoron vannak. A ketrecek elején ketreclap van, amin a nyúl neve szerepel. Minden nyulat a saját helyére kell tenni. Berendezni a gazdának kell. Széket mindenki hozzon magával, aki ülni szeretne!

10 órától a kiállítás nyitott, kimenni, és újra bejönni karra helyezett pecséttel lehet. Aki később érkezik, és klubtag az tagsági kártyájával ingyen bejöhet. Másoknak a belépődíjat meg kell fizetni. Egy nevezett nyúllal max. 2 ember jöhet be nyitás előtt a kiállítás területére.

A kiállítás szombaton 18 óráig, vasárnap 17 óráig tart nyitva. Zárásig a nyulaknak maradniuk kell. Csúszás előfordulhat. Ez függ a főrendezvény (macskakiállítás) időtartamától.

Zárás után a nyulak a kiállítás területén éjszakáznak. Aki szeretné, hazaviheti állatát, de az utazás általában nagyobb stressz, mintha ott maradna.

Vasárnap a kiállítás szintén 10 órától tart nyitva. A hazavitt nyulaknak eddigre vissza kell kerülniük a helyükre. A bennalvó állatok gazdái nyitás előtt tudnak bejönni, nyitás után tagságival, vagy belépővel lehet csak.

Vasárnap a zárást követően a kiállítás bontásában minden nevezett állat gazdájának segítenie kell. Ez elsősorban a saját ketrec tisztítását jelenti, de más segítségre is igényt tartunk.