4852 hozzászólás [Utolsó beküldés]
Törpenyúl klub
Törpenyúl klub képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 6 év 44 hét .

Hiú remények.

iamszandi
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 nap 9 óra .

Azt elfelejtettem megírni, hogy a műtét után kapott fájdalomcsillapítót, amit fecskendőből kellett adagolni és akkor vettük észre, hogy szegénykémnek sárga a foga. Mitől lehet? Azt tudni kell, hogy a menhely előtt sajnos nagyon rossz körülmények között tartották, nem hozzáértők kezébe került és frostieson és kenyéren tartották, amitől elhízott. A menhelyen rendbe jött az étkezése, de mikor hozzánk került elkezdett kevesebb szénát enni, cuni tápot adunk neki egy keveset reggel és este és azt ugye jobban kedveli. Esténként kapnak egy kevés zöldet és kevés répát. Az állatorvos nem mondott semmit, pedig biztos látták a műtétnél. Anno Oszkárt is átvizsgálták, mert ő is mentett nyuszi volt.

iamszandi
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 nap 9 óra .

Sziasztok, igen túl vagyunk rajta. Minden rendben ment. Csodálkoztam is, hogy már aznap evett. A másik 2 nyuszi műtétjénél sokat szenvedtünk, hogy újra egyenek, fecskendőből kellett etetni-itatni őket. Most ugye lassan 2 hete a műtétnek, viszont fura módon pár napja elég nyugtalan és agresszív. Nem értem, nyugodtabbnak kellene lennie. Egész nap rázza a rácsot, hogy ki akar jönni, de tényleg megállás nélkül. Ha benyúlok hozzá engem is megtámad és már nem is lehet felvenni, pedig eddig nem volt vele gond. Oszkarral már annyira összeszoktak, hogy nem kell szunyoghalo a ketrec köré, és mindketten ugyanabban a szobában vannak kiengedve, egyszer egyik, másszor másik. Nincs vele gond, már nem jelolgetnek és alig várják, hogy odamenjenek rácson keresztül egymáshoz, osszedugjak a kis orraikat olyankor. Az lehet a gond, hogy most már találkozni szeretne Oszkarral? Még várnunk kell 2-4 hetet, hogy ürüljenek a hormonok. De Lüszi eléggé az idegeinkre megy most már. Sokszor egész éjszaka kapar, ami miatt aludni sem tudunk. Van valami ötletetek hogyan tovább?

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 nap .

Szia!

Túl vagytok rajta? Minden rendben zajlott?

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

iamszandi
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 nap 9 óra .

Igen, jó helyre visszük, Oszkárt is ők műtötték meg korábban Pufit is. Meg is kaptuk az időpontot, február 10-én vihetjük. Egyébként végül nem vittük vissza a ketrecet a másik szobába, mindketten egyre nyugodtabbak, Oszkár már egyre többet van kint újra Smile és nem őrül meg közben. Tegnap le is feküdt a pici ketrece mellé. Az esti etetésnél is együtt eszegetnek, egyik a ketrecen kívül másik a ketrecen belül, ilyenkor csak pár cm-re vannak egymástól. Viszont a biztonság kedvéért a ketrec köré vastag szunyoghalot feszitettunk Smile mert egyébként félnék, hogy megharapjak egymást. Első alkalommal ugyanis Oszkár jól benyomta az orrát, Lüszi meg rácsapott a tappancsával. Lüszit meg azóta is a másik szobában tudjuk csak kiengedni.

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 nap .

Már január közepe van. Wink

Ugye jó helyre viszitek?

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

iamszandi
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 nap 9 óra .

Köszönöm a tippeket. Akkor költöztetjük vissza a nőstényt a másik szobába Smile úgy legalább mindketten kinnt lehetnek egész nap. Egyébként azóta sem jobb a helyzet, a nőstényt át szoktuk vinni egy másik szobába, ha Oszkárt kiengedjuk. Egyikkel én játszik, a másikkal a párom Smile elég nehéz így. Korábban volt már nyuszink egyébként 7,5 évesen hagyott el minket novemberben, óriási űrt hagyott. Ekkor mentettük meg először Oszkár, elég rossz körülmények között tartották, nagyon hamar megkedvelt minket, rettentően barátságos, nyugodt nyuszi volt (eddig) decemberben ivartalaníttatuk, majd elkezdtuk észrevenni, hogy egyre letörtebb. Az előző helyen volt 2 cica és egy kutya is a társaságaban és ezért gondoltuk, hogy hozunk neki egy társat. De az összeszoktatás elkezdése előtt mi is úgy gondoltuk, hogy a nősténynek is át kell esni az ivartalanításon, de leghamarabb februárra kaptunk időpontot :(

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 nap .

Szia!
Én azt gondolom, ha megoldható, legyenek külön szobában, vagy a nőstény ketrece köré tegyetek még pluszban egy karámot is, így nem tud a ketrec közelébe menni a fiacskátok.
Mivel a nőstény 8 hónapos, elég idős már az ivartalanításhoz, szerintem mielőbb legyen meg műtét.
Erre kizárólag gázzal altató, egzotikus orvost javaslok.
Az orvos választáshoz itt találod a javasolt orvosok listáját.: http://www.torpenyul.hu/content/nyulas-orvosok-0

Elvileg most is meg leheetne próbálni az összeszoktatást, de én várnék vele a kislány teljes felépüléséig.
Összeszoktatásról amúgy itt olvashatsz: https://nyulmentoalapitvany.hu/a-nyul/tartas-gondozas/nyuszik-osszeszokt...
Ha végképp nem bírtok majd velük, Meier KKrisztina a mentéstől vállalja nyuszik összeszoktatását. Eddig a legádázabb ellenségeket is sikerült neki békében összeszoktatnia. Love https://www.facebook.com/T%C3%BCnd%C3%A9rkert-nyuszipanzi%C3%B3-10100361...

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

iamszandi
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 nap 9 óra .

Sziasztok,

3 éves ivartalan nyuszink mellé pár napja menhelyről hoztunk egy 8 hónapos ivaros nőstény nyuszit. 2 napig külön szobában lakott, hogy kicsit megszokjon minket, de úgy gondoltuk, hogy a bak nyuszi mellé költöztetjük, külön ketrecbe, hogy lássák és érezzék egymást (jelenleg várunk az ivartalanítás időpontjára és tudjuk, hogy onnan is több hét még az összeszoktatás elkezdése). A gond az, hogy Oszkár korábban egész nap kint volt és most nehezen viseli, hogy be van zárva, nem merjük felügyelet nélkül kint hagyni, mert teljesen felpörög és a másik ketrec körül szaladgál, néha 4 lábon szökkel, dobbant a hátsó lábával és próbálja beasni magát a nőstény ketrecébe..(ez öröm vagy agresszió) A látványtól a nőstény is megőrül, aki így rázza az ajtót, hogy ki akar jönni. Mit gondoltok? Amíg nem vagyunk túl a műtéten, lábadozáson legyenek külön szobában? A gond, hogy a nőstényt csak a másik szobában tudjuk kiengedni, ugyanis Oszkár nem tűri, hogy az ő területén legyen, egyszer próbáltuk...

PITE
PITE képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 46 perc 51 másodperc .

Önfejű, szelektív hallású, besértődős, akaratos. OK teljesen jól működő nyulad van! Perfect

-
tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 nap .

Szia! Üdv a nyúlmánok (NyúlMániások) között. Showheart
Az az igazság, hogy kamaszodik a nyúlgyermnek, ezért tombolnak benne a hormoniok, és sokat változik.
Jól gondolod, tényleges és végleges megoldást csak az ivartalanítás hozna, aminek van azonban egy kockázati tényezője. A legjobb - gázzal altató, egzotikus szakrendelőben, a legjobb doki keze alatt is van az a 3 %...ami -sajnos- a gazdinak 100 %.
Az ivartalanítással azonban az ivarzserbi betegségek megelőzhetőek, és a nyuszi -a hormonok csökkentésésvel-kezesebb , kezelhetőbb is lesz. Nem utolsó sorban-mivel a nyuszi is társas lén- egy ellenkező nemű nyuszi is hozható majd mellé, hogy soha nem legyen egyedül.

Ezen a linken találod a nyuszigazdik vélemény alapján javasolt orvos listát.
http://www.torpenyul.hu/content/nyulas-orvosok-0

Ha megírod, hol laktok, akkor tudok neeked javasolni orvost.

Az ivartalanításról, és amúgy a nyuszikról is a leghitelesebb infókat a Nyúlmentés oldalán találod, érdemes olvasnod.
https://nyulmentoalapitvany.hu/a-nyul/ivartalanitas/

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Ági91
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 31 hét 12 óra .

Sziasztok kedves nyuszisok! Tapasztalt nyúlnevelők segítségére lenne szükségem Smile Van egy 5 és fél hónapos ördögfiókánk, Csoki. Az utóbbi időben elég önfejű lett.A kanapét elbarikádoztuk, hogy ne menjen mögé, de most addig furakszik, amíg sikerül neki, aztán az atyaisten se tudja onnan kicsalogatni,ha neki nincs kedve. Kb egy-két hete még a kajás zacskó megzörgetésére odajött hozzánk és vissza tudtuk csukni a ketrecbe (csak és kizárólag felügyelet mellett van kint), most már az sem. A nevét érti, de ha el van éppen foglalva, süketséget színlel Smile Emiatt az esték akármilyen vidám kergenyulazással telnek, az a vége, hogy a párom megfogja és visszateszi a ketrecbe, amire a nyuszi eléggé megsértődik Tongue Néha morog is. Gondoltam rá, hogy inkább etetés előtt legyen kiengedve, de ha felborul a napirendje, akkor ideges lesz és dobog. Valaki tud erre valami megoldást? Tudom, hogy valószínűleg kamaszodik és az ivartalanítás megoldaná a dolgot, de én őszintén szólva nem bízom a dokikban, amikor kutya ivartalanításakor is képesek túladagolni az altatót. (Igen, lány a nyuszi). Kezdek kétségbe esni, amúgy sem egy ölbenyuszi, és nem akarom, hogy az a kis bizalma is oda legyen felénk...mert amúgy meg ha ő akarja, akkor hagyja magát simizni, odaül hozzám az íróasztal alá és nagyokat kergenyulazik. Volt már korábban is nyuszim, de az egy angyalka volt...Csoki sokkal nehezebb esetnek tűnik. Vagy majd benő a feje lágya? Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 nap .

A csipkedés figyelem felhívás, hogy vele foglalkozz. Smile
Ha tudsz angolul, ezen az oldalon a nyuszik testbeszédéről olvashatsz. Smile
http://language.rabbitspeak.com/

Mivel a nyuszik vastag bundát viselnek, a csipkedés épp csak szőrhúzkodás egy másik fajtársnak. Mivel nekünk nincs vastag bundánk, jobban megérezzük a csipkedésüket. Wink

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

Schultheisz Ágnes
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 év 6 hét .

Sziasztok!
Új tag vagyok itt a csoportban és lenne egy kérdésem...
Van egy 11 hetes nyuszink (Koko) mikor kiengedjük szaladgálni odajön hozzánk elkezd izgatottan szagolgatni majd "megkostol" minket.először csak finoman majd egyre jobban mig végűl érzem a fogait is.Ilyenkor már elhúzódok mert nem tudom mennyire szeretne megkostolni.Ilyenkor szépen rászolok hogy finoman.
Nem tudom hogy ez meddig normális,és vajon mennyire szeretne megkostolni?Mi a tapasztalatotok?
Üdv:Ági

schultheisz Ágnes

tamassy
tamassy képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 1 hét 4 nap .

Zsuzsáékhoz is babanyuszi került most, nem felnőtt. Wink

"Nyúl nélkül lehet élni, csak nem érdemes!"

PITE
PITE képe
Felhasználó offline. Utolsó belépés óta eltelt idő 46 perc 51 másodperc .

Nálunk Puci és Mamusz mellé jött később Tücsi. De ő még kölyök volt, nem felnőtt...

-